Please log in or register to like posts.
News

“Kjæledyr”

Lær om hverandres kjæledyr!

Forberedelser: Du trenger tavle og tusj, tøydyr/ustkrift av dyrebilder (først og fremst kjæledyr og gårdsdyr) og tegnbilder med tegn for alle dyrene. Pass på at tegnbildene bare viser selve tegnet og ikke bilde av dyret. Du kan velge å ha ord under tegnet eller la være for å gjøre det mer utfordrende. Legg hvert tøydyr/bilde på et bord sammen med riktig tegnbilde.

 

Før start: La barna se gjennom tegnbildene og dyrene. Repeter tegnene sammen mens du skriver hvert dyrenavn i en liste på tavlen.

Underveis: Tell hvor mange av barna som har et kjæledyr, eller kjenner noen i familien eller nabolaget som har kjæledyr hvis de ikke har selv. Skriv nummeret på tavlen. Tell deretter hvor mange som har katt, hund, fisk osv. Gå gjennom hvert dyr og tall til slutt for å se hvilket dyr som er det vanligste.

Etterpå: Spør barna om de kan repetere de forskjellige tegnene uten din hjelp.

 

Tips for små barn: Når dere ser i billedbøker med dyr, kan dere snakke om kjæledyr. Vis dem bilde av de forskjellige kjæledyrene og spør hvilket de har som kjæledyr eller har lyst til å ha som kjæledyr. Jo eldre barna er, jo større gruppe kan dere sitte i når dere gjør dette.

Utfordringer for erfarne barn: Utvid øvelsen til å inkludere hvor mange slags dyr barna har sett før på bondegård, i skogen, i dyrehagen osv.

Relevante tegn

Quick Signing Tips

Introduce signs in context

Introduce and reinforce signs in meaningful everyday contexts whenever possible. Use the sign before, during, and after an activity.

The dominant hand moves

Whenever you perform a sign where one hand moves, always use your dominant hand. 

Variation in usage

You have many options! Sign on yourself, on your child, on a puppet, on a picture in a book, or gently move your child's hand to form the signs.