Please log in or register to like posts.
News

Rutine: Måltid

Måltid! Måltid er en fin tid for å sitte sammen med famlien. De yngste kan noen ganger føle seg litt utenfor samtalen fordi de har ikke kapasitet til å snakke ennå. Med tegn kan de henge i samtalen tidligere! Gi tegn til alle de og de andre spiser og gjør på spisebordet. Eventuelt vil de med gleder bruke tegn SPISE og MAT hver gang!   

Når barnet er eldre, vil de bruke spesfikke mattegn og drikkevarer. Det vil hjelpe dem å informere dere om akkurat hva de ønsker å spise og drikke, i stedeten for å leke det “gjetta-spillet”. Det sparer mye tårer og frustrasjoner. 

Det er naturell at noen ganger kjenner barna ikke akkurat det mattegnet som de ønsker å ha. Når dere har fant fram den riktige matvaren, prøv å alltid gi dem mattegnet så de kan bruke tegnet den neste gangen. Repetisjoner er nøkkelen! 

Andre mattegn inkluderer hvordan mat smaker, ser ut som, servise og kjøkkenutstyr.

Relevante tegn

Quick Signing Tips

Introduce signs in context

Introduce and reinforce signs in meaningful everyday contexts whenever possible. Use the sign before, during, and after an activity.

The dominant hand moves

Whenever you perform a sign where one hand moves, always use your dominant hand. 

Variation in usage

You have many options! Sign on yourself, on your child, on a puppet, on a picture in a book, or gently move your child's hand to form the signs.